Gece yatarken rahat bir ortamın olması uyku kalitemizi artırır. Daha rahat edeceğimiz bir pijama takımı uykuya dalmamızı da kolaylaştırır. Pijama takımı seçiminde/dikiminde göz önünde bulundurulması gereken bazı hassas noktalar vardır. Gelin bunlara bir göz atalım.

  • Pijama takımı dikerken bedenin hava alabileceği, uzun süre içerisinde duracağımız için terletmeyen kumaşların seçimi çok önemlidir.
  • Mevsimlere göre kullanılacak kumaşlar farklılık gösterir. Yazın şortlu, kısa kollu pijamalar tercih edilirken kışın daha uzun pijamalar ve çok daha kalın kumaşlar tercih edilir.
  • Saten veya ipek kumaşın kayganlığı hoşunuza gitmiyorsa pijama takımı olarak kullanmanız uygun olmaz.
  • Vücudu sıkan kumaşlar ya da kaşındıran kumaşlar bedeniniz için zararlı olduğu gibi uykunuz sırasında sizi rahatsız ettirecektir.
  • Hem şık hem rahat bir görünüme sahip olmak sizin elinizde. Dikeceğiniz pijama takımı için düğme, aksesuar ekleyebilirsiniz.


PİJAMA TAKIMI VE EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR

Aşağıda pijama takımı için en uygun kumaşlar verilmiştir.

Süprem Kumaşlar

Süprem Kumaşlar yuvarlak örme kumaşlardır, ön ve arka yüzleri birbirinden farklı görünüşe sahiptir. Ribana ve interlok kumaşlara göre daha geniş enlerde üretilebilme imkanları vardır. Hem enine hem boyuna yaklaşık aynı oranda esnerler, fazla esnetildiklerinde şekilleri bozulabilir. Yumuşak ve hafif formdadırlar; rahat hissettirdikleri için birçok günlük kıyafette kullanılabilirler.

PİJAMA TAKIMI VE EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR SÜPREM PİJAMA TAKIMI VE EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR SÜPREM

PİJAMA TAKIMI VE EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR BASKILI SÜPREM KUMAŞ PİJAMA TAKIMI VE EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR BASKILI SÜPREM KUMAŞ PİJAMA TAKIMI VE EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR BASKILI SÜPREM KUMAŞ

İnterlok Kumaşlar

%100 pamuklu İnterlok Kumaş pamuk ipliğinden örülmüş kumaşlara denir. Pamuklu kumaş hava geçirme özelliğine sahiptir. Kumaşlar örüldüğü ipliğin hammedesine göre değişir. Bu konuyla ilgili (pamuklu kumaşlar & polyester kumaşlar) adlı blog yazımızı okuyabilirsiniz. İnterlok kumaşın ön ve arka yüzleri aynıdır. Sık bir yapıya sahiptir. Elastan, dikey yönde esneyen bir yapısı vardır.

PİJAMA TAKIMI VE EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR BASKILI İNTERLOK KUMAŞ PİJAMA TAKIMI VE EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR BASKILI İNTERLOK KUMAŞ PİJAMA TAKIMI VE EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR BASKILI İNTERLOK KUMAŞ


İki iplik Kumaşlar

İki İplik Kumaşlar kış ve bahar ayları için uygundur. Yazlık için kullanılmazlar. Üç iplik kumaşa göre biraz daha incedir. Kumaşın ön ve arka yüzü farklıdır. Şardonlu (polarlı) çeşidi de bulunmaktadır. Ayrıca likrayla örüldüğünde esnek bir yapıya kavuşur.

PİJAMA TAKIMI VE EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR PİJAMA TAKIMI VE EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR


Yukarıda anlatılan kumaşlar hakkında detaylı bilgiye diğer yazılarımızdan ulaşabilirsiniz.