Bugün ne giyeceğim derdine çözüm olan eşofman takımları günümüzde hemen hemen her ortamda kullanılıyor. Spor yaparken, uyurken, gezmeye giderken... Eşofman takımları genelde alt-üst parçalardan oluşsa da farklı şekillerde kombinleyebilirsiniz. Rahatlığından ve şıklığından vazgeçmek istemeyenler için değişik kesim, renk ve çeşitleride bulunan eşofman takımlarında bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. Gelin bunlara bir göz atalım.


Eşofman Takımı Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz

  • İlk olarak mevsim şartlarını göz önünde bulundurmalıyız. Yazın kalın kumaşla dikilen bir eşofman takımı terleteceği gibi kış aylarında da o mevsime uygun kumaş seçilmelidir. Sonra soğuktan donmayalım.
  • Spor yaparken terlemek doğaldır. Bu durumlarda eşofman nefes alabilen bir kumaştan yapılmalıdır. Böylelikle vücut ısınız dengede kalacaktır.
  • Eşofman takımları vücudu çok sıkmamalı ve içindeyken hareket kabiliyetimizi sınırlandırmamalıdır. Ne çok dar ne de çok bol olmalı.
  • Eşofman takımınızı nerede kullanılacaksa o alana göre seçim yapılmalı. Yoga, pilates gibi esnemeli sporlarlarda likralı kumaşlar hareket kabiliyetini sınırlanmazken kardiyo hareketleri sırasında eşofman takımı oldukça hafif olmalıdır.

Eşofman Takımı Nerede Giyilir

Gün içinde giyilen rutin kıyafetlerden bir an önce uzaklaşıp eşofman takımı giymenin verdiği o rahatlığı herkes bilir. Giyilen eşofman günün stres ve gerginliğini üzerimizden uzaklaştıran ilk ve en önemli adımdır. Genelde evde ya da spor yapılırken tercih edilir. Geceleri eşofman kullananlarda var. (Ben pijama giymeyi tercih ederim . Bir önceki blog yazımızda da pijama takımlarından bahsetmiştik.) İlk buluşmada da eşofman takımı giyen kişilerin sayısı bir hayli fazla. Bizce kim, nerede kendini rahat hissediyorsa onu yapması taraftarıyız. Rahatlık önemli faktör tabi...

Yazın Eşofman Altı Nasıl Olmalı

Eşofman altının ince ve nefes alan bir kumaştan yapılması gün boyu serin kalmanızı sağlar. Vücut ısınızı koruyabilmek için hava koşullarına uygun giyinmek gerekir. Eşofman altının modelini de seçmek size kalmış. Yukarıda da bahsettik. Yoga gibi esnemeli sporlarda likralı kumaş seçimi ve kardiyo gibi sporlarda hafif olan kumaşlar sayesinde eşofmanlarınız yaz aylarının kurtarıcısı olacaktır.

Kalın Tutan Eşofman Kumaşı Hangisidir

Polarlı kumaşlar tercih edebilirsiniz. Podufuk yapısı sayesinde vücut ısınızı koruyacaktır. İki iplik, üç iplik kumaşlar soğuk kış günleri için birebir.

Eşofman Takımı Dikilebilecek Kumaşlar

Aşağıda eşofman takımı için en uygun kumaşlar verilmiştir.

İnterlok Kumaş Eşofman Takımı

Sportif giysilerde sıkça kullanılan bir kumaş türüdür. Çünkü interlok kumaşlar sıkı ve form tutan bir kumaştır. Kumaşın şeklini koruma özelliği yüksektir. Kumaşın pamuklu olması halinde hava geçirme özelliğine sahiptir.

EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR İNTERLOK EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR İNTERLOK

Süprem Kumaş Eşofman Takımı

Giyim için kullanılan popüler bir kumaştır. Kumaşın ön ve arka yüzleri birbirinden farklı görünüşe sahiptir. Bu kumaş yumuşak, teri çeken ve hafif formda oldukları için eşofman takımı dikiminde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Sitemizden farklı gramajlarda da bulunan geniş renk yelpazesi ve çeşitli desenlerin olduğu süprem kumaşları eşofman takımı dikiminizde kullanabilirsiniz.

EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR SÜPREM EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR SÜPREM

Örme Pike Kumaş Eşofman Takımı

Örme waffle pike baskılı veya boyalı olabilir. Kaf kumaş örme waffle pikeler %100 pamukludur ve bebe-çocuk giyimi için uygundur. Pike kumaşlar için daha detaylı bilgi için "Pike Kumaşlar" adlı blog yazımızı okuyabilirsiniz.

EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR ÖRME WAFFLE PİKE EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR ÖRME WAFFLE PİKE

İki İplik & Üç İplik Kumaş Eşofman Takımı

İki İplik & Üç İplik Kumaşlar kış aylarında kullanılır. İki iplik kumaş üç iplik kumaşa göre biraz daha incedir. Kumaşların ön ve arka yüzü farklıdır. Kumaşın arka yüzleri şardonlu (polarlı), diagonal (çapraz) ve düz örülmüş şekilde bulunabilir. Buz gibi soğuklarda polarlı giymenizi öneririz.

EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR İKİ İPLİK EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR ÜÇ İPLİK EŞOFMAN TAKIMINDA KULLANILACAK KUMAŞLAR NELERDİR ÜÇ İPLİK


Eşofman takımı nasıl olmalı ve eşofman takımı seçiminde nelere dikkat etmeliyim sorularının cevaplarını blog yazımızda cevapladık. Eşofman takımları her mevsime uygun kumaşlardan, her bütçeye hitap eden ve değişik kesimlerde bulunuyor. Yukarıda da bahsedilen önemli ayrıntılara uyarak aldığınız eşofman takımınızı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.