Bu yazıda Müslin Kumaşın fiziksel özellikleri, çeşitleri, tarihçesi ve kullanım alanları ile ilgili detaylı bilgileri bulacaksınız.

Dokuma Müslin Kumaşın Genel Özellikleri

  • Muslin Kumaşlar bez dokuma kumaşlardır.
  • Seyrek dokunmuş olmaları sebebiyle hava geçirgenlikleri oldukça yüksektir.
  • Genellikle hafif ve ince kumaşlardır.
  • Boyalı veya baskılı olarak üretilebilirler.
  • İlk yıkama sonrası esas yumuşaklık formlarına kavuşurlar ve kullandıkça yumuşaklıkları azalmaz.

Dokuma Müslin Kumaşın Çeşitleri

Pamuklu, Pamuk Bambu Karışımlı, Bambulu gibi karışımlarda üretilebilirler.Boyalı ve Baskılı çeşitleri vardır. En yaygın kullanım alanı çocuk müslin örtü olduğu için baskılarda çoğunlukla çocuk desenleri uygulanmaktadır.

MÜSLİN KUMAŞ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER MÜSLİN KUMAŞ MÜSLİN KUMAŞ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER MÜSLİN KUMAŞ

Dokuma Müslin Kumaştan Neler Dikilir?

Dokuma Müslin Bezi Kumaşlardan en çok müslin örtüler dikilmektedir. Bu örtüler 120x120cm, 100x120cm, 100x100cm, 90x90cm, 80x80cm, 70x70cm gibi ölçülerde olabilmektedir. Bunun dışında daha küçük ölçülerde ağız silme mendilleri, ter silme mendilleri de üretilmektedir. Müslin örtülerin farklı ihtiyaçlara yönelik kullanımı çok kolaydır. Bazen incecik bir battaniye, bazen güneş ve rüzgârdan korumak için puset üstü örtüsü, bazen oyun oynamak için yere serilen bir oyun halısı, bazen banyo veya deniz sonrası kurulama bezi, bebek kundak örtüsü, emzirme önlüğü, alt değiştirme bezi ve daha nicesi. Bunun dışında müslin kumaşının doğallığı, yumuşaklığı ve kullanım kolaylığı onun çocuk giyim ürünlerinde de kullanılmaya başlamasını sağladı. Çocuk pançosu, kız çocuk elbisesi, çocuk uyku tulumu, çocuk gömleği gibi çocuk giyim ürünlerinden de müslin kumaşların kullanılmaya başlandığını söyleyebiliriz.

MÜSLİN KUMAŞ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER MÜSLİN KUMAŞ MÜSLİN KUMAŞ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER MÜSLİN KUMAŞ MÜSLİN KUMAŞ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER MÜSLİN KUMAŞ

Dokuma Müslin Kumaşının Tarihçesi

Yeryüzünün en eski dokuma kumaşlarından biri olarak bilinen müslinin bebeklerde kullanımı ilk olarak Mısırlılar tarafından gerçekleştirdiği söylenmektedir. Mısırlılar, yumuşak ve nefes alabilen yapısı sayesinde bebeklerin hassas teniyle uyum içerisinde olan müslini daha çok bebeklerini kundaklamak için kullanmışlardır. Adını ise ilk üretildiği yer olan Irak’taki Musul şehrinden almaktadır. Arapça’da Musullu/Musul işi anlamına gelen musuli sözcüğü köken olarak gösterilebilir.

Müslin Kumaşının Avantajları

Gerçekten bu kadar gerekli ve popüler olmayı hak eden bir kumaş mı, yoksa moda olduğu için mi kullanılıyor. Söylendiği kadar rahat ve fonksiyonel mi? Sizler için derledik;

  • Taşıma kolaylığı; Yapısı gereği hafif ve ince olduğu için müslin kumaşları taşımak oldukça kolay
  • Fonsiyonellik; Yanınızda bulunan bir parça müslin kumaş ihtiyaç duyulan anlarda oyun örtüsü, kundak, masa örtüsü, güneş koruması ve daha pek çok şeye dönüşebilir.
  • Doğal Yapı; %100 pamuktan üretilen müslinler, bebeğinizin teniyle mükemmel uyum sağlamasının yanı sıra dayanıklıdır.
  • Kullanım Kolaylığı; Makinada yıkanabilen bu kumaş yıkandıkça daha da yumuş yumuş bir hal alır. Bunun için yumuşatıcı kullanmanıza gerek yoktur.Tamburlu kurutma makinesinde kurutulabilir. Çabuk kuruma özelliğine de sahip olan müslin kumaş özellikle seyahatlerde oldukça pratik bir kullanım sağlar.
  • Yüksek Hava Geçirgenliği; Nefes alan yapısı sayesinde havayı rahatlıkla geçirir. Bu özelliği ile özellikle kundak olarak kullanılması için idealdir. Havayı geçirmesi özelliği ile bebeğiniz terlemez ve sizler de müslin ürünleri yaz kış demeden 4 mevsim rahatlıkla kullanabilirsiniz.